Jedním z cílů projektu ,,Vsetín – místo pro rodinu“, který organizujeme, je podpora kompetencí rodičů při přípravě dětí na školní vyučování. Co si pod tím představit?

V zásadě jde o jediné a zároveň o mnohé – naučit rodiče, jak se učit s dětmi, nejlépe za použití interaktivních a zábavných metod, vést rodiče k tomu, aby měly jejich děti doma vhodné zázemí k plnění úkolů do školy, aby měly k dispozici školní pomůcky a potřeby, svůj volný čas trávily smysluplně v kroužcích se svými kamarády, měly program na letní prázdniny i dny volna během školního roku. Sociální pracovnice vede dále rodiče ke spolupráci se školou, pedagogicko-psychologickou poradnou či jinými školskými zařízeními nebo také jinými návaznými organizacemi, z nichž je to například doučovací centrum nebo logopedická ambulance.

V praxi pak jde o to, že se rodiče například zaslouží o toto … Jirka se učí psát úkoly za stolem a ne v posteli, Tomáš zvládl udělat přes prázdniny reparát z dějepisu a Mirka začala bavit matika a už z ní nepropadá. Věříme tedy, že i sociální práce zaměřená podporu rodičů při školní přípravě jejich dětí má smysl!

 

 

Sdílejte

Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!